vissza
2013
2012

Temporary

Mutatványos Tér- Vitéz László -vásári bábjáték

A tradícionális vásári bábjátékban pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték, melyet vásári mutatványok előznek meg. Még az is kiderülhet, hogy a közönség soraiban zsonglőrtehetségű gyerekek foglalnak helyet. Az előadásban nyújtott alakításáért Pályi János számos nemzetközi és hazai fesztiválon a legjobb bábjátékos díját nyerte el.

Mutatványos tér: Az égig érő fa

A MárkusZínház előadása

Az öreg király egyetlen leányát hirtelen forgószél ragadja el. Az egész birodalmat nyeri el, aki visszahozza és még a kezivel is számolhat, de számtalan herceg, lovag veszik oda a feladatban.

Jánoska az egyetlen, aki a háromfejű sárkányt legyőzve hazaviheti Gyöngyvirág királykisasszonyt. A király boldog, halni sincs már kedve, hisz minden jó véget ér.

A MárkusZínház honlapja

Mutatványos tér: A székely menyecske meg az ördög

Fabók Mancsi Bábszínházának népmeséje bábokkal

Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár… Mesénk fonalát ördög- szállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom s haj, még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetünkbe vad menyecskénk, azt megláthassák, csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat!

Mutatványos tér: Laci királyfi

A MárkusZínház előadása

A kicsi Laci királyfi hirtelen dühében elkívánja nővéreit a Föld alá. Hiába bánja, muszáj utána menjen a három leánynak, s a vándorúton megküzd a három sárkánnyal. Csakis a kígyókirálylány varázsingével, varázskardjával győzedelmeskedhet, s így a végén élete párját is megtalálja.

A MárkusZínház honlapja

Mutatványos tér: A halhatatlanság országa

Fabók Mancsi Bábszínházának előadása

Gazdag népmesekincsünk mindegyike szimbolikusan az emberi Élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárja elénk. Mesénk főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet- Halhatatlanság Országa?

Táncházak, mulatságok

Ha megérett a búza, ha kisült a kenyér, ha a babák is jól laktak, szabad a tánc! A Lippentő Táncegyüttes Kocsis Enikővel és Fitos Dezsővel, no meg a Juhász Zenekar muzsikusaival gondoskodik a jó hangulatról.

A Lippentő Táncegyüttes honlapja

Meseszínpad: Vitéz László

Vásári bábjáték

Játssza: Pályi János

Rendezte: Kovács Ildikó
Tervezte: Majoros Gyula

Meseszínpad: Bódog és Szomorilla

A Hepp Trupp előadása

Egy kietlen út és egy váratlan találkozás.
Egy vándor király - uralkodói feladatok nélkül.
Egy kósza tündér - szakirányú varázsdiploma nélkül.
Egy öreg bőrönd és egy szeszélyes piknikkosár.
Rengeteg kérdés. Rengeteg meglepetés.

Játsszák: Nagy Viktória Éva és Schneider Jankó

Író - rendező: Kolozsi Angéla
Tervező: Bartal Kiss Rita
Zene: Csernák Samu

A Hepp Trupp honlapja

Meseszínpad: Szemenszedett mese

Az ESZME Bábszínház előadása

A Grimm testvérek e kevésbé ismert meséje egy fordított világban játszódik: egy országban, ahol mindenkinek egy, három vagy öt szeme van. Egy országban, ahol a két szemmel született Erzsikére ferde szemmel néznek. Hisz olyan furcsa, idegen, ijesztő. A különleges, vicces Hamupipőke-történetben a kiközösített, cselédsorban tartott kétszemű kislány jó szíve és bátorsága végül győzedelmeskedik, sőt még a párját is megtalálja.

Meseszínpad: A három kismalac

A Ziránó Bábszínház előadása

Tervezte és készítette: Boráros Szilárd
Zenéjét szerezte: Schulteisz Gábor
Játsszák: Pfeifer Zsófia, Varga Péter

Előadásunkban a klasszikus mese jelenik meg, drótos marionett bábok játékának segítségével, üde zenei kísérettel. A három kismalacnak ezúttal is sok gondja akad a farkassal, de a mese végére felépül az a ház, amely menedéket nyújt mindhármuknak.

A három kismalacot a Ziránó Bábszínház honlapján is meglátogathatjátok, csak egy kattintás ide!

Pages